Vyplatí se monitoring inzerce pro RK ?

Vyplatí se monitoring inzerce realitním kancelářím ? Kolik realitních kanceláří tento monitoring používá a pro jakou RK je vlastně vhodný ?

Monitoring pro RK

Co to vlastně monitoring inzerce je a jak to celé funguje ? Je to program, který automaticky stahuje z různých realitních serverů (bazos, hyperinzerce, annonce, sreality, ad.) soukromou inzerci realit. Takže pokud vlastník nemovitosti vloží na daný realitní server inzerát, tento systém ho zachytí a předá realitním kancelářím.

Realitní kanceláře potom mají tyto informace velmi rychle dostupné  a mohou prodávajícího rychle kontaktovat s nabídkou svých služeb, a mohou tedy mít časový náskok oproti konkurenci.

Jak se využívá monitoring

V poslední době realitní kanceláře a realitní makléři využívají monitoring jako primární zdroj, jak získat nemovitost do svého portfolia. Je tento způsob práce nejlepší ?

Stává se tak poměrně často, že danou nemovitost nabízí více realitních kanceláří a nabídka se stává nepřehlednou. Výsledkem je také, že často jsou potom majitelé „pod útokem“ realitních makléřů a jsou celkově znechuceni, a to samozřejmě nepřispívá k pozitivnímu pohledu na realitní branži.

Kdo tento monitoring poskytuje

V současnosti trh s inzercí realit monitoruje několik společností, takže je celkem na výběr. Každá RK musí zvážit, který monitoring je vhodný. Zde nabízíme jednoduchý přehled:

  • ADOL              (od 390Kč/měsíc/kraj)
  • MAKLÉŘKA24 (396Kč/měsíc)
  • RESE24           (od 375Kč/měsíc/kraj)
  • EXE                 (od 834Kč/měsíc/kraj)

Zdroj webové stránky poskytovatelů monitoringu realitní inzerce.

Jsou realitní kanceláře, které monitoring nevyužívají, nebo si vytvářejí za pomocí asistentek vlastní monitoring inzerce. Jak jsme zjišťovali nejvíce monitoring potřebují začínající realitní makléři. Ostatně jak by mohli získat tolik potřebné nemovitosti do své nabídky.

Jak takový začínající realitní makléř pracuje ? Jak je těžké se prosadit na realitním trhu ? Co potřebujete k práci realitního makléře ? Mohli by jste tuto práci také vykonávat ? Na toto téma pro Vás připravujeme článek.

Sdílejte nás

Jaroslav Karas