1

Jak si vybrat realitní kancelář ?

Na realitním trhu najdete řadu kvalitních i nekvalitních realitních kanceláří. Řada realitních kanceláří poskytuje svým klientům široký realitní servis při pronájmu nebo prodeji bytu, či jiné nemovitosti. Jak najít právě tu vhodnou ?

Reklama ani velikost realitní kanceláře není důležitá

V ČR je realitní činnost volnou živností a tak si může realitní kancelář otevřít kdokoliv. Každý se může tvářit, že je velkou realitní kanceláří. Jděte se například podívat jak vypadá kancelář takové realitní kanceláře se kterou byste chtěli navázat spolupráci. Většinou vám může napovědět firemní kultura oblékání makléřů.

Reference na realitní kancelář

Asi nejdůležitějším faktorem při rozhodování je reference realitní kanceláře nebo realitního makléře, kterou vám může poskytnout někdo z vašeho okolí. Většinou je důležitější než jméno a velikost realitní kanceláře, samotná osoba realitního makléře.

Prezentace realitní kanceláře

Kromě kvalitních referencí na realitní kancelář, se věnujte také prezentaci nemovitostí, které mají v nabídce. Sledujte jaký popis k nemovitosti dokáže makléř napsat, jaké fotografie umístí. Někdy jsou rozdíly u stejné nemovitosti obrovské. Kvalitní prezentace dokáže přilákat více potenciálních zájemců, naopak špatná prezentace dokáže zájemce odradit natolik, že o nemovitost nebudou již mít nikdy zájem.

Níže se podívejte na stejnou nemovitost – 2 různé realitní kanceláře, 2 různé fotografie. Rozdíly jsou nejen ve fotografiích, ale také v popisu nemovitosti,a  v neposlední řadě také v ceně.

 

foto-prodej-praha

foto RK 1

CENA: 1.999.000Kč

Nabízíme k prodeji byt v OV 1+1/L 36m2 na Praze 10 Záběhlice ul. Jabloňová. Byt po částečné rekonstrukci – kuchyňská linka, skříň, dřevěná okna, zděné jádro, oddělená koupelna se sprchovým koutem od WC, na podlaze PVC v kombinaci s dlažbou. Orientace bytu na V. Osobní vlastnictví s možností čerpání hypotečního úvěru. Nachází se v 12patře z 22pater domu po rekonstrukci – výtah, zateplení, výměna rozvodu vody v plastu atd. V domě 24hodinová recepce. Klidná lokalita, zelen, dobrá občanská vybavenost a spojení centra.

foto-prodej-praha-2

foto RK 2

CENA: 1.900.000Kč + provize

Zahradní město: Nabízíme k prodeji byt 1+1/L (32,7 m2 + 3 m2) v osobním vlastnictví v 11. patře dvacetipatrového panelového domu v Jabloňové ul. v Praze 10 – Záběhlicích. Byt je světlý, orientovaný na západ, s krásným výhledem na celou Prahu. V bytě je kuchyňka s kuchyňskou linkou s plynovou varnou deskou, pokoj se vstupem na lodžii, předsíň, koupelna s vyzděným sprchovým koutem a toaleta zvlášť. Byt je v dobré stavu, bude vyžadovat jen malé opravy. Má ústřední topení (kotelna je v domě), na podlaze je plovoucí podlaha s dekorem dlažby a dlažba v koupelně, zásuvku s TV kabelem a UPC. Dům je po částečné rekonstrukci (stoupačky v plastu, zateplení), má 3 osobní a 1 nákladní výtah a 24 hodinovou recepci s ostrahou. Parkování je možné u domu anebo za poplatek v zastřešených garážích přímo u domu. Dobrá dopravní dostupnost – u domu je zastávka autobusu, 5 min. autobusem na metro A – Strašnická. Občanská vybavenost v místě – obchody, poliklinika, škola, školka. Doporučujeme prohlídku.

 

Připravujeme pro Vás článek: „Jak postupovat při jednání s realitní kanceláří“.

Sdílejte nás

Jitka Vávrovská

One Comment

  1. Prodavajicim doporucuji obratit se na tri vybrane realitni kancelare a s nimi jednat o rozsahu a urovni nabizenych sluzeb – podle vysledku predsmluvniho jednani pak vybrat tu s nejlepsimi podminkami a te sverit nemovitost na urcitou dobu do vyhradniho prodeje.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *